Leggerutine?

Leggerutine?

Lag deg en fast leggerutine, allerede fra babyen bare er noen måneder. Det kan være amming/gi flaske, stelle på badet, ta et bad, synge natta sang, lese en eventyrbok og kle på favorittpysjamasen. Materialet i My Little Fairytale pysjamasen er så myk og deilig at barnet kommer straks i kosemodus.  Å lage gode søvn assiasjoner kan hjelpe barnet i en rutine. Så når du kommer med pysjamasen og kler den på, vet barnet at nå er det snart klart for legging. 😊


Ingen skjermtid eller for mye stimuli en time før legging. Ro ned med en bok, kveldsmat og stell. Snakk gjerne om alle de positive tingene som har skjedd denne dagen, det kan hjelpe til for å skape en koselig og rolig stemning, samt få frem gode følelser mens man roer seg ned før man legger seg. Rutinene gjentas dag etter dag, det samme om og om igjen. Dette vil hjelpe barna å sovne raskere og sove godt.

Og så har dere endelig funnet en metode og rutine som fungerer for dere. Så endrer det seg plutselig? Barnet vil ikke sove, rutinen fungerer ikke? Det vil nok skje, og sikkert flere ganger. Det er nok mest sannsynlig for at barnet går igjennom et utviklingstrinn, og som da forstyrrer søvnen. Ikke gi opp, det går som regel fort over og barnet haver i en god rutine igjen. Bare fortsett den samme rutinen, selv om det ikke går så bra i perioder.

Ikke gi opp, vi heier på dere! 😊

Oppsummering leggerutine:

  • Ro ned en time før legging, ingen skjerm eller høye lyder
  • Kveldsmat og stell
  • Ta et bad
  • Finn frem favoritt pysjamasen
  • Les en bok

Og snipp snapp snute, så var eventyret ute <3

Tilbake til bloggen